Gebruikte auto’s

Het kopen van een gebruikte auto is voor veel mensen een beslissing waarbij ze niet over één nacht ijs gaan. Wil jij ook een gebruikte auto aanschaffen? Bedenk van tevoren goed waarvoor je de gebruikte auto wilt gebruiken en welk type auto hier het beste bij past. Denk hierbij aan het aantal zitplaatsen en de ruimte in de auto, maar ook aan het merk en daarbij het model en de uitvoering. Hoe vaak reis je met de auto? Dat is erg belangrijk bij de keuze voor het brandstofgebruik en het energielabel. Er zijn zowel voor- als nadelen bij de koop van een occasion, maar dit geldt natuurlijk ook voor een nieuwe auto. Laat je daarom vooraf altijd goed informeren.

Voordat je overgaat tot aankoop van een occasion

autoschade herstelMaak ook een proefrit voordat je tot koop overgaat. Zorg dat je een proefrit maakt over verschillende soorten wegen, zodat je een goed beeld krijgt van de auto en hoe deze aanvoelt op de snelweg of in de binnenstad. Let hierbij goed of alles nog goed functioneert en of de auto in zijn geheel goed aanvoelt. Je doet er verstandig aan om een tweedehands auto te kopen bij een autobedrijf (bij BOVAG aangesloten) in plaats van een autohandelaar of particulier. Bij een autobedrijf heb je meer zekerheid met betrekking tot bijvoorbeeld service en garantie. Wanneer er eventuele gebreken zijn aan de auto kun je dit ook makkelijker verhalen op het autobedrijf. Als verkopende partij is een autobedrijf verplicht om mankementen en gebreken te melden die de auto heeft. Als koper heb je de plicht om de staat van de auto te onderzoeken door bijvoorbeeld een proefrit en een aankoopkeuring.

Bij ons ben je op het juiste adres

Bij ons worden alle occasions, zoals gebruikte auto’s, gebruikte campers en caravans, gecontroleerd door onze monteurs met uiterste kennis, kunde en techniek. Elk detail wordt bekeken en zo nodig hersteld met originele onderdelen. Al onze occasions worden geleverd met een garantie tot 24 maanden, je kunt hierdoor zorgeloos genieten van je occasion. Niet alleen ben je bij ons op het juiste adres voor alle occasions, ook verzorgen wij het onderhoud van je auto. Wij bieden ook auto’s aan met een Bovag garantiebewijs. Deze gebruikte auto’s hebben een kilometerstand die gegarandeerd is met een standaard garantie van zes maanden op verborgen gebreken.